Bli kjent med hundens fjellvettregler

Bli kjent med hundens fjellvettregler

Når du skal på tur i fjellet er det viktig å følge fjellvettregler for både mennesker og hunder. Samtidig som vi mennesker må passe på hvor vi går og hvor godt vær det er, må vi nemlig passe på at hundene våre har det bra på tur og ikke blir utsatt for skader eller overdrevet stress. Mens det for å passe på barna dine kan være så lett som å kle dem godt nok ved å se kidsbrandstore.no og holde et øye med dem, krever det litt mer for å passe på at hunden har det bra. Derfor har reglene blitt samlet for å dekke de viktigste punktene.

Valp i snøen

Det er altså 10 fjellvettregler som er tilpasset hunder. Dette fordi mennesker har det med å tro at hundene klarer seg helt fint uten hjelp i snøen, noe som ikke alltid er like sant. De første to reglene handler om å vise respekt for sola. Dette betyr at hunder kan bli både snøblinde og solbrente, så det er viktig å følge med på om øynene begynner å renne, og om ubeskyttet hud blir rød eller får blemmer. Ellers går mange av reglene ut på å forebygge og behandle skader, både når det kommer til å sørge for at det ikke vokser langt hår under potene, se etter frostskader, bruk av riktig utstyr både for deg selv og hunden (å kjøre på hunden med ski med stålkanter kan gå veldig galt), og å huske grunnleggende førstehjelpsutstyr i tilfelle større skader. For å sikre seg mot skader på potene eller hindre at allerede oppståtte skader blir verre, kan det være lurt å ta med potesokker. Det er selvfølgelig også viktig å tilpasse turen etter hvor godt trent hunden er, og å passe godt på den i kulda, dette gjelder spesielt valper. Til slutt er det viktig å huske å både mate og vanne ordentlig!

Hund og menneske på tur

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *