Hundestell

Hundestell

iStock_000089632205_SmallHundestell

Når det kommer til hundestell finnes det mange ting du kan gjøre for å holde hunden frisk og glad. Det kan være vanskelig å gjøre alt av hundestell hjemme, men det er avhengig av hva slags utstyr du har, hvor stor hunden din er og om du har noen til å hjelpe deg. Det har selvsagt også mye å si hva slags personlighet hunden din har!

Første punkt på listen over hundestell er en god vask. Det er unødvendig å vaske hunden for ofte, men dersom hunden har skitnet seg skikkelig til eller det er helsemessige årsaker, kan det være greit å gi den et bad. Hvis det kun er overfladisk skitt og lort i hundens pels kan du prøve først med en børste eller å spyle av hunden raskt med litt vann. Er skitten mindre samarbeidsvillig er det derimot tid for å ty til hardere skyts. Først og fremst er det viktig at du velger en sjampo som er spesialutviklet for hunder. Det finnes utrolig mange å velge mellom, og det er ulike typer for eksempel langhårede og korthårede hunder. Slike sjampoer kan du finne hos veterinær og i dyrebutikker. Når du vasker hunden er det viktig at du er forsiktig rundt hundens hode. Pass godt på at hunden ikke får vann i ørene eller nesen, dette er ikke sunt. Du må også være forsiktig når du skyller ut såperestene. Gjenværende såpe på hundens hud kan føre til irritasjon og hudproblemer.

Close up view of jack russell terrier manicure

Et annet viktig punkt under hundestell er klipp av klør. Dersom du aldri har gjort dette før kan det være lurt å ta hunden til en veterinær eller hundesalong for å få dette gjort. Hundens klør er svært harde, og krever spesielt verktøy for å kunne klippes på en god måte. Du risikerer også at hunden prøver å rive seg løs og at du dermed klipper på feil sted og skader hunden. Så lenge hunden er rolig er dette noe du fint kan gjøre hjemme, men sørg for å få opplæring av noen som kan det først.

Mange hunder setter også pris på å bli børstet, så dette er både hygge og stell.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *