Hundens sikkerhet i hjemmet

Hundens sikkerhet i hjemmet

For alle seriøse hundeeiere er sikkerhetsaspektet rundt hundeholdet et sentralt punkt. De mer åpenbare forholdene rundt dette trenger neppe mer enn nevnes; hold utearealet ryddig og uten farlige elementer som skarpe gjenstander o.l., hold hunden i bånd ved forflytning for å unngå at den løper ut i trafikk eller trekker mot andre hunder og mennesker, fjern hundens avføring fra dens uteareal, drenere jorda for utehunder for å unngå gjørmete grunn (ifølge Lovdata) – spesielt viktig ved begrenset område, etc. Men så finnes det andre ting som kan være greit å gå litt nærmere innpå, både som opplysning og som en ekstra påminnelse.

 

Velg fornuftige leker til hunden
Når man skal kjøpe leker til hunden, er det mange faktorer som spiller inn. Dette er alt fra rase og alder til hva man tilbyr hunden av mosjonsalternativer. Uansett hvilke leker du kjøper til din hund, sørg for å kjøpe dem i sikker kvalitet, som for eksempel merket Creston, som mange dyrebutikker sier er deres mest populære merke. Da vet du at leken ikke er skadelig for hunden, og dette er spesielt viktig for eiere som har en hund som ofte tygger i stykker sine leker. Det er jo viktig å føle seg sikker på at eventuelle små biter av leken ikke løses opp i kroppen, men kommer hele ut i andre enden!

Baby boy lying on green blanket with many toys around

 

Velg kvalitetsleker til barna
Kanskje mange tenker på dette, og kanskje ikke. Noen ganger må vi velge pris over kvalitet, og da kan det være at vi setter vår kjære venn i fare. Hvis du ikke kan kjøpe kvalitetslekene som fås billigere fra nettbutikker som Lekmer.no, må du holde barnas leker langt unna hunden. Dette er nok en utfordring, men det er viktig for hundens sikkerhet og helse. Det er ikke mulig å garantere at en hund aldri vil tygge på barnas leker, og derfor må man enten kjøpe kvalitet som tåler en støyt, eller passe på at hunden ikke når tak i billige produkter som kan skade dem.

 

Hvis du skal eie hund for første gang, anbefaler vi at du snakker med erfarne hundeeiere for gode tips og råd, slik at du unngår å gjøre de groveste feilene. Lykke til!

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *