Vanlige tegn på at hunden din er syk

Vanlige tegn på at hunden din er syk

Det er enkelt å glemme at en hund kan være like sårbar som et menneske, men sannheten er at dyr kan lide like mye som oss. Denne illusjonen kan føre til at vi ignorerer symptomer som er synlige, eller for åpenbare til å være alvorlig. Hunden vår er som familie å regne, og når den begynner å oppføre seg annerledes er det naturlig å bli bekymret. Hvis du har en følelse av at det er noe som er galt, men er usikker på hvilke tegn du skal se etter, må du fortsette å lese.

Når hunden din beveger seg mindre er det lett å skylde på latskap, men det kan være tegn på noe mer seriøst. At den oppfører seg sløvt kan være tegn på flere helseproblemer, for eksempel hjerte- og leversykdom, diabetes, parasitter, gift, trauma eller en sideeffekt av medisiner. Mindre aktivitet er raskt å overse, så opplever du at aktivitetsnivået til hunden er mye lavere burde du kontakte veterinæren. Hvis du var usikker på om en vennine hadde klamydia, men likevel kontaktet legen, ville de vært takknemlige.

Noen ganger opplever eierne at hunden ikke ønsker å spise, og det kan være fordi den ikke har stor matlyst, noe som er vanlig hos små hunder. Hvis du har endret fôret nylig kan det være at den er kresen, fordi lukten og konsistensen av maten er annerledes. Men hvis du gang på gang opplever at hunden nekter å spise, må du ikke nøle med å søke hjelp. Redusert appetitt kan være et symptom på depresjon eller stress, men også mer alvorlige problemer som infeksjon, autoimmun sykdom og til og med kreft. En appetittløshet som har vart i en stund, vil føre til vektnedgang.

Om sommeren er det ikke unaturlig for hunder å drikke mer vann enn vanlig, da det er veldig varmt. Opplever du at hunden din drikker ekstreme mengder vann, uten noen rimelig grunn, kan det være tegn på flere sykdommer. Nyresykdom, diabetes og høyt blodkalsium er alle sykdommer som har overdreven drikking som et symptom, så hvis du ser at hunden gjør dette må du komme i kontakt med veterinæren raskest mulig.

Urinproblemer hos hunder er også noe du ikke må ignorere, fordi det er mange sykdommer og helserisikoer som relaterer seg til urinen. Unaturlig urinering er et symptom for både blærestein, blærekreft, nyresvikt og prostatakreft, og disse er kun noen eksempler.

Klumper i huden er ikke alltid like enkelt å oppdage. For hundene som har mindre pels er klumpene ganske synlig, men for de som er hårete er det mer strevsomt å søke for. Selv om du finner en klump er den sannsynligvis harmløs, men det er bedre å være på den sikre siden, for det kan være et symptom på både infeksjoner og svulster.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *