Tren hunden i alle typer terreng

Tren hunden i alle typer terreng

 

Hunder er som mennesker; de trenger variasjon. Dersom de bare løper rundt i hagen hver dag, eller tar den samme trimturen dag ut og dag inn, blir de lei av det. Derfor må du finne på noe nytt og spennende sammen med hunden din. Legg treningen til ulike steder og variert terreng, slik at både du og hunden får nye utfordringer.


Tren i skogen


Skogen byr på spennende lyder og lukter for hunden, slik at den både får mosjon, og samtidig får brukt alle sansene sine. De fleste hunder syns det er spennende å utforske skogen, og de vil gjerne dra til nye skogsområder hver gang. Pass på at hunden ikke jager ville dyr, og overhold for all del båndtvangen når denne gjelder. La gjerne hunden snuse opp godbiter du har gjemt, og ta noen avstikkere utenfor stiene, for det er ofte der de spennende luktene er.


Tren i fjellet


Hunder elsker fjellet også. Der er det mye å se og lukte. Fjellet byr på store, åpne vidder, der både hund og eier kan gå i timevis. Ta gjerne med hunden på topptur. Det er fin mosjon for dere begge. Bratte stier trener andre muskler enn når man går på flate veier. Husk å ta på deg gode sko, slik at du får godt grep mot underlaget. Pass også på hundens poter, spesielt dersom der er mange skarpe steiner.


Tren på landeveien


Du trenger ikke å følge hovedveiene dersom du velger en treningstur langs en vei. Velg en sidevei eller en gammel vei som ikke er like mye brukt. På en sidevei kan dere oppleve andre ting, og det er mindre trafikk. Ta hensyn til eventuelle dyrkede områder og beitende husdyr, og snakk gjerne med folk dere møter.


A happy, smiling golden retriever wading in a small stream with a wagging tail.

Tren i vannet


Hunder har også godt av å svømme, men husk at ikke alle hunder liker vann. Noen hunder kan til og med ha vannskrekk, så du må venne hunden din gradvis til å trene i vannet. Kanskje hunden setter pris på at du er i vannet sammen med den, og dere trenger ikke å svømme for å trene i vannet. Det holder å vade i vannkanten.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *