Hundegård

Hundegård

Med tidsbegrensninger i hverdagen kan det noen ganger være vanskelig å få tatt med hunden ut fullt så mye som hunden ønsker seg. En måte å løse det problemet på er å sette opp en hundegård, så har hunden mulighet til å få både frisk luft og mosjon uten at eieren konstant er i nærheten. Det viktigste er at man må møte hundens behov, som hundeloven er klar på.

Tradisjonelt har hundegårder vært relativt små, men heldigvis er trenden nå på vei mot større hundegårder som gir hunden mer rom til å mosjonere. Det er også blitt vanligere å stenge av hele hagen på en slik måte at hunden holdes innenfor gjerdet og andre hunder holdes ute. Dette er en god løsning, så lenge man bor i et område hvor man ikke trenger å bekymre seg for hundetyver som napper hunder fra hager og uteområder.

Fordelen med en hundegård er at den kan låses, noe som gjør at hunden er tryggere fra utenforstående i tilfeller hvor eierne ikke er hjemme. I områder hvor det er mange barn kan det også være en god idé å separere hunden fra områder hvor barn kan komme inn, ettersom man aldri vet når en ulykke vil skje.

For mange er det også litt mer overfladiske årsaker til hvorfor man ønsker å stenge hunden ute fra visse deler av hagen. Noen hunder liker å grave eller tygge på ting, og det er ikke spesielt fristende å kjøpe nye hagemøbler dersom man vet at de kommer til å bli hundemat innen få dager. Dette kan løses ved å dele av hagen slik at hunden har god plass, men ikke har muligheten til å ødelegge selve hagen.

Det finnes også mange alternativer for innredning av en hundegård, men noe av det aller viktigste er at hunden har god ly fra vær og vind når det trengs. Dette kan gjøres enten ved å bygge et tradisjonelt hundehus eller man kan velge å lage et større område som er skjermet fra været. Det er også viktig at hunden har mental stimulans i hundegården, og dette kan man fikse ved å kjøpe leker som passer til hundens personlighet og rase.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *