Bli en sprekere hundeeier

Bli en sprekere hundeeier

Som hundeeier er du kanskje allerede i god form. Hunden skal jo luftes flere ganger daglig, og da blir det nok et par turer på deg også. Men det er alltid mulig å komme i enda bedre form. Kanskje trener du til og med på feil måte, for eksempel ved at du løper eller går i samme tempo hele tiden. Det er på tide å finne noen behagelige treningsklær og dra ut på luftetur.

En veltrent hund er en rolig hund

Hvis du sliter med en urolig og rampete hund, kan det rett og slett hende at den får for lite trening. La den heller slite seg ut når dere er på tur. Da vil hunden helst bare slappe av når dere kommer hjem. Dette er også et fint triks dersom hunden skal være alene hele dagen når du er på jobb. Start dagen med en løpetur for dere begge. Da vil du møte dagen oppfrisket, mens hunden blir så trøtt og fornøyd at den hviler i flere timer etterpå og ikke finner på pøbelstreker hjemme.

Hvor mye er nok?

Hunder er som oss mennesker; de er forskjellige. Ikke alle hunder trenger like mye trening. Men du merker det ofte dersom de har trent for lite. Finn gjerne ut mer om aktivitetsbehovet til din hunderase. Små hunder trenger ikke nødvendigvis mindre trim enn de store. Hovedregelen er tre lufteturer daglig, der en av turene skal være en skikkelig trimtur. Der trenger du treningsklær, for det er viktig å sette opp farten litt, i hvert fall på deler av turen. Med gode treningsklær blir det både morsommere og mer behagelig å løpe tur med hunden. En rolig spasertur kan tas i vanlige klær, men skal du løpe trenger du klær som er behagelige og elastiske. På Aim’n finner du behagelige treningsklær til dame. Når du har på deg klær du liker, blir det kanskje også lettere å motivere deg selv til å trene, selv når været er dårlig. Husk at både du og hunden har godt av en tur, uansett vær og temperatur. Tren i variert terreng, for det vil hunden også sette pris på.

Varier hastigheten

All trening er best når du varierer hastigheten og intensiteten. Det gjelder både når hunden skal trene, og når du selv skal komme i bedre form. Bytt på å jogge, gå og spurte. La gjerne hunden stoppe og lukte litt her og der, for hunder elsker å utforske hva som foregår i nabolaget, og det gjør de gjennom å lukte seg fram til markeringer fra andre hunder.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *